Роми правят огромни суми от COVID трупове

Находчиви нашенци предимно от ромски произход, са направили огромни суми от превоз на починали от COVID-19 наши емигранти, съобщава „Марица“.

Ежедневно бусове въртят курсове до Австрия, Германия, Белгия, Нидерландия. До този бизнес се стига понеже оторизираните фирми категорично отказват подобна услуга, като чуят за COVID.

„Катафалки втора ръка на пазара почти няма и ромите масово използват бусовете, с които до преди пандемията са карали гастербайтерите или стоки. Слагат по една табела на български и немски, понякога и на английски, че бусът превозва покойници. Таксата е 2500 евро за Австрия и източните части на Германия. Вече в по-западните области и страни се вдига, но е на пазарлък“, обясни собственик на автокъща.

„И сега признават, че се случва да стане беля, макар че са отлично изолирани. Но карат, няма проблем. По границите полицаите са вдигали ръце и ги пускали на пожар, като чуели за COVID-19 труп“, добавя източникът. „Не се заяждат, защото никой друг не се наема да върши тази работа, а хората не могат да си погребат роднините“.

Бизнесът буквално процъфтява и така някои хора правят огромни суми от COVID. Единият от клиентите му върти по един-два курса на седмица в зависимост от разстоянието. Други роми пък са направили верига, като се чакат на унгарско-румънската граници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *