Японски милиардер търси осем души, които да летят до Луната

Японският милиардер Юсаку Маедзава покани осем представители на обществеността да се присъединят към него за пътуване около Луната с полет от SpaceX на Илон Мъск.

„Искам хора от всякакъв произход да се присъединят“, каза той във видео чрез Twitter, където също сподели линк към подробности за кандидатурата.

Той каза, че ще плати цялото пътуване, така че тези, които се качат на борда, ще летят безплатно.

Мисията, наречена dearMoon, трябва да започне през 2023 година.

Кандидатите трябва да отговарят на два критерия: те трябва да развият „дейността, в която са активни“, за да „помогнат на обществото по някакъв начин“ и да са „готови да подкрепят другите членове на екипажа, които споделят подобни стремежи“.

„Купих всички места, така че ще бъде частно пътуване“, добави той.

Г-н Maezawa, моден магнат и колекционер на произведения на изкуството, беше казал преди, че планира да покани „творци/артисти“ на пътешествие с ракетата Starship, но сега коригираният проект „ще даде шанс на хора от целия свят да се присъединят към това пътешествие“.

Миналата година той също така стартира търсене на нова приятелка, която да се присъедини към него по време на пътуването, но след това го отмени поради „объркани чувства“.

През 2018 г. г-н Maezawa беше определен за първия частен пътник, който ще бъде изпратен около Луната от SpaceX, компанията собственост на Илон Мъск

Цената, която г-н Maezawa се е съгласил да плати за билета си в космоса, не е оповестена, но според г-н Мъск това са били „много пари“.

Планирана за 2023 г., мисията ще бъде първото лунно пътуване на хората от 1972 г. насам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *