Microsoft иска да закупи Discord за над 10 милиарда долара

Microsoft Corp. води преговори за придобиване на Discord Inc., платформа за чат, известна сред геймъри, за над 10 милиарда долара, според запознати.

Discord разговаря с потенциални купувачи и софтуерният гигант Microsoft е на ход, но още не предстои сделка, казаха хората, които поискаха да не бъдат идентифицирани, тъй като дискусиите са частни.

Други твърдят, че Discord би станал публичен, отколкото да се продаде. Представители на Microsoft и Discord не коментираха. VentureBeat съобщи по-рано в понеделник, че Discord е участвал в преговори за продажби.

Базираната в Сан Франциско фирма Discord е най-известна със своята безплатна услуга, която позволява на геймърите да комуникират чрез видео, глас и текст. А хората, останали у дома по време на пандемията, все по-често използват нейната технология за учебни групи, класове по танци, клубове за книги и други виртуални събирания.

Платформата има над от 100 милиона активни потребители месечно и разработва своите комуникационни инструменти, за да се превърне в „мястото за разговори“, а не просто в чат платформа, ориентирана към геймърите.

„Microsoft да придобие Discord има евентуално е много смислено, тъй като гигангът продължава да превръща бизнеса си с игри по-скоро към софтуер и услуги“, каза анализаторът от Bloomberg Intelligence Матю Кантерман. „Има голяма възможност да обединим първокласното предложение на Discord, Nitro, с услугата Game Pass, за да привлечем повече абонаменти от последните отчетени 18 милиона.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *