Първият космически хотел в света до 2027 г.

Първият в света космически хотел с барове и кино ще започне да се строи за откриването му през 2027.

Хотелът Voyager Class ще бъде въртяща се космическа станция, която ще е първият космически хотел в света и ще побира до 400 души.

Освен хотелски стаи, амбициозният хотел ще се хвали със собствени барове, кино, ресторанти и спа център. Orbital Assembly Corporation (OAC), компанията, която изгражда Voyager, заяви, че строителството ще започне през 2025 г. с намерението да заработи до 2027 г.

интериора на космическия хотел
Снимка: Voyager Station

OAC е компания, фокусирана върху колонизацията на космоса, нещо, което може би ще постигне със станцията Voyager.

Според уебсайта на компанията станцията е описана като „въртяща се космическа станция, проектирана да произвежда различни нива на изкуствена гравитация чрез увеличаване или намаляване на скоростта на въртене“.

„Станцията ще бъде проектирана от самото начало така че да побира както националните космически агенции, провеждащи изследвания в ниска гравитация, така и космическите туристи, които искат да опитат живота на голяма космическа станция в комфорта на ниската гравитация и усещането за приятен хотел“, съобщава компанията.

Уникалното помещение ще се състои от два концентрични пръстена, фиксирани един за друг.

Ще се състои от вътрешен и външен пръстен; вътрешният ще служи като пристанище, докато външният ще бъде „гръбнакът на станцията и ще осигурява монтажа на обитаемите модули, слънчеви панели, радиатори и система за железопътен транспорт“. Вътрешният пръстен също така ще бъде мястото, където хората ще могат да се движат съвсем свободно.

Под външния пръстен ще има прикачени капсули, всяка от които ще има различня цел. Някои могат да бъдат продадени на НАСА за изследователски цели, докато други ще бъдат използвани за настаняване, ресторанти и барове.

Снимка: Voyager Station

Според Space.com, основите на предстоящия проект са били в процес на работа в продължение на години след основаването на The Gateway Foundation от Джон Блинков през 2012 г, която в последствие основава OAC.

Снимка: Voyager Station

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *