Как рапърът Jay-Z направи над 500 млн. долара за 2 седмици

През последните две седмици рапърът сключи сделки за продажба на своята бутикова стрийминг-услуга за музика и половината от компанията си за шампанско Armand de Brignac, добавяйки огромна купчина пари към и без това огромното си състояние.

Рапърът, превърнал се в милиардер, показво какво е да си бизнесмен във втората си голяма сделка в рамките на седмици. Jay-Z сключи сделка за продажба на мажоритарен дял от музикалната си компания Tidal на компанията за мобилно заплащатене Square за 297 милиона долара. Сделката оценява компанията на около 450 милиона долара – със 150 милиона долара повече от прогнозата на Forbes за 2019 година. Според Форбс той е прибрал 149 милиона долара в брой и акции – и е получил място в борда – след като е купил обратно 33% от Tidal от T-Mobile по-рано тази седмица и след това е продал това и другия дял, който вече е притежавал. „Акционерите на артисти“ на Tidal ще продължат да имат дял в компанията, а Jay-Z също ще притежава малък процент.

Това се случва седмица след като рапърът продаде половината от компанията си за шампанско Armand de Brignac на LVMH в сделка, която оценява компанията за луксозни алкохолни напитки на около 640 милиона долара.

шампанското на jay-z

Това е само началото. Разнообразният му и разрастващ се бизнес включва останалите 50% дял в Armand de Brignac, която продава бутилки на стойност 300 долара, както и коняк D’Usse и колекция от по-малко секси стартиращи компании, включително застрахователната компания Ethos и верига за салати Sweetgreen. Той също така притежава част от собствената си музика, споделя множество имения на стойност няколко милиона долара със съпругата си Бионсе и има нарастваща колекция от произведения на изкуството.

През 2005 г. той публикува днес вече пророческата лирика: „I’m not a businessman, I’m a business, man.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *